fbpx

Werkt telefonische coaching écht?

Werkt dat echt?

Sinds ik mijn internationale coaching opleiding heb gedaan, ben ik gefascineerd geraakt door de verschillende manieren van coaching. Vooral coaching per telefoon.

Nieuwsgierig als ik ben en na alle positieve verhalen van de verschillende teachers van verschillende nationaliteiten en culturen, dacht ik; ik ga het gewoon doen en zelf ervaren.

Nou dat heb ik geweten!

Ongelofelijk, de eerste telefonische sessie was ook direct een bijzondere ervaring. Mariëlle (niet haar echte naam i.v.m. privacy) verbaasde zich tijdens en na de sessie over wat er ontstond tijdens de coaching. Ze kon zich goed concentreren en zag in de visualisatie dingen die ze nooit had verwacht. In het begin van de sessie was ze sceptisch over coaching en dat ze niet goed was in het uiten over gedachten die ze had. Maar door de visualisatie en dat er weinig afleiding was, kon ze dit toch ervaren, vertelde ze na afloop.

Een paar dagen later stuurde Mariëlle dat ze nog verbaasd was over wat er gebeurd was en dat ze elke dag met de visualisatie aan de slag was.

Oké maar hoe werkt dit dan?

Er zal naar je geluisterd worden – echt naar geluisterd. Wanneer was de laatste keer dat dat gebeurde? Het hielp Mariëlle bijvoorbeeld om goed na te denken over wat ze nou echt bedoelde. Dit is krachtig. Je zult gedwongen worden om te zeggen wat je bedoelt.

Non verbale communicatie is erg belangrijk zeggen we altijd. Het klopt dat lichaamstaal aanwijzingen kan toevoegen die sessies kunnen verrijken, maar een goed opgeleide coach kan belangrijke aanwijzingen van verbuigingen in je spraak oppikken en ze kunnen die subtiliteiten hebben gemist als ze bezig waren met het kijken naar je gezicht.

 

Voordelen telefonische coaching

Ik heb door mijn opleiding veel contact met Amerikaanse coach-collega’s en zei vertelde mij dat zij 90% van de coaching telefonisch doen. Oké Nederland is geen Amerika, maar de voordelen van telefonische coaching wel begrijpelijk. Vooral in de tijd waarin wij leven.

Om te beginnen het gemak qua reizen; Mariëlle had geen gedoe met rijden, parkeren en dat scheelde tijd.

Het biedt anonimiteit. Vanuit je eigen veilige omgeving met je eigen favoriete koffie, op de bank met je sloffen aan.

Daarnaast kan je elke coach kiezen die je wil. Woon je aan de andere kant van het land of zelfs van de wereld en iemand vertelde enthousiast over een coach, maar die woont niet in de buurt? Nou dan bel je gewoon. Hoe simpel kan het zijn.

 

Ondanks dat dit dus echt blijkt te werken, blijf ik ook ‘gewoon’  face to face mensen coachen. Maar fijn te weten dat er meerdere mogelijkheden zijn om te coachen, zodat ik iedereen kan ondersteunen die dat nodig heeft. All over the world.

Wil jij ook weten wat coaching voor jou kan betekenen of wil je ervaringen wat coaching is?

Boek een gratis sample sessie van 60 minuten bij mij door mij te mailen op info@will2be.nlmet je telefoonnummer en ik bel je zo snel mogelijk terug.