fbpx

https://www.linkedin.com/pulse/verrassend-dat-online-coachen-willemijn-buijn

Verrassend dat ONLINE coachen.

Dat 92% van de Amerikanen telefonisch wordt gecoacht…. prima, maar daar is Nederland nog niet aan toe. 

De tussenstap, het ONLINE coachen, blijkt ook nog een verrassend grote stap. Ik weet ondertussen niet beter dan dat online coaching heel goed werkt. Tijdens mijn studie coachte ik mensen uit de USA, UK, Dubai en China. 

Sinds een dik jaar coach ik mensen voor 80% online. Ook al wonen ze op een kwartier fietsafstand. Ik coach veel Young Professionals (YP) en die vinden het heerlijk. Gewoon lekker vanaf je eigen bank, laptop op schoot en de luxe echt een coach te vinden die bij je past. Ongeacht waar die coach zich op de aarde bevindt.

Laatst op de Carrièrebeurs in de RAI sprak ik een jongen van 26 jaar. Hij zei: “Ik wil wel eens met jou praten. Ik heb wat vragen naar aanleiding van jouw verhaal. Maar helaas woon ik in Breda.”Toen ik vertelde dat dit toch geen obstakel hoeft te zijn, zei hij: “Ja maar ik moet dan naar Amsterdam reizen.” Grappig om te horen dat een YP die alles online doet, nog niet alle mogelijkheden van online toepast.  Nadat ik had uitgelegd dat ik veelal online coach, was hij blij dat we een afspraak konden maken. 

Zo geschiedde en hadden we gisteravond een online introductiegesprek waarin ik een korte coachsessie met hem deed. Terwijl hij rustig aan de keukentafel zat te vertellen over zijn coachvraag en ik hem door wat vragen bij zijn gevoel liet komen, kwam hij al snel tot een eigen conclusie. Hij was erg verbaasd dat hij 1. In zo’n korte sessie en 2. Online tot het antwoord was gekomen waar hij al zo lang naar op zoek was.

Nadat ik hem vroeg wat zijn conclusie was omtrent online coaching, zei hij het volgende:

  1. “Ik heb niet eens door dat ik hier zit en jij daar…
  2. Op deze manier heeft iedereen de keuze om een coach nemen die echt bij hun past, ongeacht waar deze woont. 
  3. Het kost mij helemaal geen extra tijd!”

En tja, tijd is nou precies waarin hij vastliep…

Wil jij ook ervaren hoe het is om online gecoacht te worden, zoals mijn coachees uit onder andere Slovenië, Rotterdam, Rijssen, Leiden, Amsterdam etc?

Ben jij nieuwsgierig en wil je het zelf een online sessie ervaren? 

Neem contact met mij op voor een gratis online sessie. Voel zelf hoe het voor je werkt en hoeveel tijd het je bespaart, want met online coaching kunnen we sneller de diepte ingaan omdat je thuis in je eigen omgeving niet eerst hoeft te acclimatiseren.

willemijn@will2be.nl

of 

06212749987