fbpx

Kom maar door het die D o p a m i n e!

Goede voornemens zijn echt mogelijk én bereikbaar. We maken ze allemaal. Ook al weten we allemaal dat we ze vrijwel nooit volhouden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je het wel volhoudt?

De meeste voornemens die ik om mij heen hoor zijn:

 • Ik ga meer rustmomenten in mijn dag creëren
 • Dit jaar ga ik echt doen wat ik wil
 • Een andere baan zoeken
 • Ik ga het sporten echt oppakken

Voordat je dit voornemen hebt genomen, is jouw voornemen waarschijnlijk al een aantal keren voorbij gekomen in de afgelopen maanden/jaren, maar nu is het oud/nieuw dacht je. En NU ga ik het doen.

Helaas kwamen er steeds allerlei belemmerende overtuigingen voorbij, waardoor je dacht:

 • “Kan ik dat wel?”
 • “Is dit wel het juiste moment?”
 • “Wat gaat mijn omgeving er van zeggen?”

Door deze belemmerende overtuigen zijn we geneigd af te haken. Je baalt, maar je denkt: Ach er komt wel weer een ander moment. Of: Ja zie je wel, het was nu niet het juiste moment. Of: Zo erg zijn die extra’s kilo toch ook weer niet.

Je geeft toe aan de stemmetjes in je hoofd.

Weet dat je hier niet alleen in bent. Wat is het jammer dat al die goede voornemens bijna altijd maar weer stranden.

 

Als het je wél lukt en het lukt de volgende dagen ook. Dan komt er een happy stofje (D o p a m i n e) vrij in je hoofd, waardoor het steeds makkelijker wordt om het vol te houden.

Het plezierige gevoel dat je krijgt, zorgt ervoor dat je het dopamine-opwekkende gedrag wilt herhalen.

 

Wees ook gewoon lief voor jezelf en doe geen mega lange termijn voornemens. Gewoon lekker dag voor dag. Dan is je voornemen lekker overzichtelijk en heb je meer kans op jouw D o p a m i n e-shot.

 

Nu is de vraag: Hoe houd ik die negatieve stemmetjes stil als ik de neiging heb om de handdoek in de ring te gooien? Hoe kan ik die D o p a m i n e elke dag ervaren?

 

Tip 1. Verzamel positief en gelijk gestemde mensen om je heen.

Deze mensen zullen je positief stimuleren om door te gaan. Zij geloven in jou. Eén van jouw vrienden, collega’s, familie of nieuwe mensen hebben zeker eens in hun leven meegemaakt waar jij doorheen wil. Samen sta je sterker. Vraag advies en ondersteuning bij het volhouden ervan.

 

Tip 2. Ontdek of een coach je kan helpen.

Wil je dit echt, maar je wilt geen hulp van je omgeving? Je twijfelt waarom je niet doorzet? Je wilt iemand die geen mening heeft over jouw voornemen? Je wil een push!

 

Ik vind als coach het absoluut noodzakelijk dat je krachtig in jouw leven gaat staan om constructieve actie te ondernemen. Die jou gaat brengen wat je echt wilt.

De actie vormt de basis van jouw agenda. De weg ernaar toe zal je laten zien dat je jezelf mag zijn, kan reflecteren en dat even stilstaan meer brengt dan altijd actie.

 

Waarom zou jij mij inhuren?

Je wil het anders gaan doen, maar weet niet hoe en wat. Je hebt iemand nodig die jou aanspreekt op jouw gedrag. Je wilt ontdekken hoe en waarom het mogelijk is om je goede voornemen wel kunnen laten slagen.

 

Mijn klanten omschrijven mij als doortastend, eerlijk en ze hebben het gevoel dat ik er echt voor ze ben.

Ik leer jou (weer) te ontdekken: Wat wil je nu echt, wie ben je en wat verandert door actie te ondernemen en te groeien wanneer je vooruitgaat in je leven.

 

Wil jij jouw goede voornemen ook laten slagen?

Boek een gratis kennismakingssessie, waarin we binnen 30-45 minuten erachter kunnen komen hoe ik jouw goede voornemen op de rit kan krijgen en houden.

 

Op het moment werken mijn klanten aan:

 • zelfvertrouwen
 • zoeken naar hun passie
 • studie afronden
 • focus houden in hun businessplan
 • hoe ga ik om met mijn ex
 • waar ben ik goed in