fbpx

Co Active coaching

 

Ik werk volgens het co-active principe.

Het co-active model is op vier pijlers gebouwd. Deze vier pijlers vormen de basis en zijn daarmee ook het meest belangrijke en onderscheidende van de methode.

01

Mensen zijn van nature creatief, vindingrijk en héél.

Hiermee respecteer ik wie je bent, hoe je bent en wat je bent. Ik hoef je niet te begeleiden en te helpen, maar ik zal je coachen. Je bent namelijk niet fragiel, afhankelijk of kapot. Ik ga er vanuit dat je vindingrijk en creatief bent. Sta jij daar ook voor open, dan word je vanzelf creatief en ga je mogelijkheden zien. Door mijn eigen ervaring durf ik je dat te garanderen.

02

Focus op de totale mens

Vaak is het zo dat mensen bij een coach komen met een issue of een probleem dat ze opgelost willen zien. Als ik tegenover je zit (of aan de telefoon) dan zit is niet tegenover een probleem dat opgelost moet worden, maar ik zit tegenover een persoon. Natuurlijk kom je bij mij met een vraagstuk dat je aangepakt wil hebben, maar aan je vraagstuk zit jij “vast”: De totale persoon. Met een hart, je lijf, je gedachten en je temperament. Alles in jouw systeem is met elkaar verweven. Wil je iets op je werk oplossen dan kan het zo maar zijn dat ergens anders iets opgelost moet worden. Daarom focus ik graag op jou als geheel persoon.

03

Dansen in dít moment

Een gesprek is een krachtig en dynamische uitwisseling van mensen. Er worden woorden gebruikt, maar er is ook veel te halen bij de toon en de nuances. Ik reageer op jouw energie en daar acteer ik op. Ik dans met je mee in het moment in het hier en nu. Zo bouwen we aan vertrouwen en is er ruimte voor vrijheid en kwetsbaarheid. Dit alles om te komen tot jouw leermoment en ontdekking.

04

Uitlokken om te veranderen

Je komt bij mij omdat je iets wil veranderen of omdat je helderheid wil scheppen of actie wil ondernemen. Maar dat kan best spannend zijn, want in het nu blijven is wel veilig. Je bent krachtig dat je de stap wil nemen en te onderzoeken hoe je dit kan doen. Coachen is ook mensen uit hun comfort zone lokken, want verandering vindt niet plaats waar het veilig is. Er zullen altijd stemmen zijn die hard zullen schreeuwen tegen je want ze zeggen bijvoorbeeld dat het niet kan, maar dan zullen we deze op vakantie sturen.

The Coaches Training Institute (CTI)

Co-active coaching is in 1992 ontwikkeld door een Amerikaans echtpaar; Henry en Karen Kimsey-House. Dit instituut is momenteel de grootste coach opleiding in de wereld. De opleiding wordt gegeven in Noord-Amerika en een paar plekken in Europa, Midden-Oosten en Azië. Na de opleiding tot coach biedt CTI een zeer intensieve en hoogstaand aangeschreven certificeringstraject voor coaches. Er is ook nog een apart Leadership dat je aansluitend kan volgen.

Wil je meer informatie over CTI

Jij hebt het antwoord en dat gaan we samen vinden.

Say Hello!

Wil je een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.